Lumpíkov - Rodinné a vzdělávací centrum
Menu

Jsem máma na/po RD. Co teď?

Délka čtení: 2 min., 3 sec.
Jsem máma na/po RD. Co teď?

Kdo jsme si přály mít děti, víme, jak krásné je být mámou. Ano, za mne je to nejkrásnější role ženy a děti jsou dar.

Spousta našich maminek v projektech říká, že jejich děti jsou to nejlepší, co se jim v životě povedlo. Ale také to stojí spoustu sil – odnosit, porodit, vypiplat to malinké stvoření a učit ho poznávat samo sebe a svět.

 

Jenže jednou přijde ta chvíle, kdy je potřeba se vrátit do zaměstnání. A ten návrat po době mimo trh práce, ať už trvá jakkoli dlouho, není ani trochu jednoduchý! Z pozice kariérního poradce pracujícího (nejraději) s touto cílovou skupinou musím říci, že maminky patří k nejmotivovanějším a nejochotnějším v práci na sobě. A jsem vděčná za podporující projekty, jako je například ten náš „Práce, děti a já II“, který realizuje Lumpíkov a stojí za ním Operační program zaměstnanost +. Proč? Protože svými poradenskými a vzdělávacími aktivitami podporuje ženy v obnovení komunikačních dovedností, odborných a jazykových znalostí, informuje o aktuálním dění na trhu práce, připraví je na výběrová řízení a případně spojí se zaměstnavatelem, který umožní flexibilní formu práce. To opravdu není málo! A to vše pod jednou střechou se skupinou žen, které mají stejnou potřebu. Věřte mi, že je neskutečně smysluplné vidět ten rozdíl žen na začátku a na konci projektu! Ať už v otázce sebevědomí, vnímání své hodnoty, potenciálu, dovedností nebo znalostí.

 

Jestli jste žena na rodičovské a ještě váháte s účastí v našem či podobném projektu, věřím, že po přečtení zpětné vazby od „našich“ maminek, budete mít jasno. Pro uplatnění žen vracejících se do zaměstnání mají obrovský význam a jejich zpětná vazba je naším hnacím motorem v těchto smysluplných projektech pokračovat. Stejně jako kolegové se už těším na další běh!

 

Iveta Kišová

členka týmu kariérních poradců projektu Práce, děti a já II